Най-новите тенденции при телефони и таблети 2020

В момента на пазара се появяват все повече нови модели телефони и таблети. Затова, нека да разгледаме най-новите тенденции, свързани с тези устройства, за да можем да направим правилен избор, припомнят колегите от Elis.bg.

Какво да търсите при избора на нов смартфон и таблет през 2020 година?

Екран

Този параметър е много индивидуален, но все пак няма как да пропуснем тенденцията към по-големите диагонали, на които могат да се гледат комфортно видеоклипове. Днес се търсят смартфони с предимно 6,4, 6,5, 6,9 инча, а производителите се стремят да задоволят максимално потребностите на своите клиенти.

По този начин съвременните огромни смартфони практически изтласкаха по-малките таблети от полезрението на потребителя. Но не съвсем, защото таблетите с диагонал 9 и по-малко инча все още са доста популярни. Дори и само защото са по-удобни за работа, за гледане на видеоклипове комуникация чрез видео чат.

От друга страна пък се оказва, че големият таблет е напълно способен да замени така нареченият ултрабук, особено ако моделът разполага с клавиатура и възможност за свързване на мишка към него.

При избора на устройство не забравяйте и че колкото са повече пикселите, толкова по-добро е изображението. Също така, забелязва се и тенденцията, потребителите да предпочитат устройства с IPS матрица, която отговаря за отличното възпроизвеждане на цветовете и контраста.

Процесор

Едновременното отваряне и функциониране на няколко програми и приложения, както и качеството на игрите зависят от процесора. Затова и тенденцията е към избора на устройства с по-силен процесор. Въпреки, че производителите напоследък сякаш позабравиха да ъпгрейдват процесорите на телефони и таблети, все пак тенденциите сочат именно в тази посока.

Камера

Съвременните смартфони умеят да правят снимки, чието качество може да бъде сравнено с тези, направени от полупрофесионални камери. Чудесно. Повечето потребители държат на усъвършенстваната камера и са готови да заплатят повече за устройствата, които я притежават. В това отношение се очаква да бъдем очаровани с все по-качествени модели.

Най-новите тенденции при телефони и таблети 2020
Най-новите тенденции при телефони и таблети 2020

Повече RAM и вътрешна памет

Преди време 16 и 32 GB вградена памет се считаха за стандарт, а оперативната памет беше ограничена до 3 или 4 GB. Но това отмина и днес производителите предлагат от 6 до 12 GB RAM и 512 GB вътрешна. Смартфоните и таблетите, подобно на лаптопите, стават все по-бързи и по-мощни. Това означава, че се нуждаят от повече памет, тъй като на смартфоните се съхраняват много приложения, файлове и снимки. Дори ако качите всичко в облака, пак ще имате нужда от много място. Изискванията, както към резолюцията на снимките, така и към обема на приложенията, нарастват все повече и повече. Следователно, може да се каже, че 256 GB вътрешна памет вече си е една съвсем нормална цифра за средния клас смартфони. А след време вече бихме могли да очакваме и устройства, които притежават терабайти вградена памет.

Ако си търсите таблет на сравнително добра цена с добри параметри то този модел таблет DIVA T7K_PLUS, 7″ IPS, Quad Core, 1GB/16GB е перфектното решение! Цената му е 99,90 лева като го получавате с безплатна доставка и 24 месеца гаранция! КУПИ СЕГА с безплатна доставка!

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

One thought on “Най-новите тенденции при телефони и таблети 2020

  1. Попаднах на този сайт през обява за freelance услуги, където беше предложен като портфолио.

    Чудесен е като портфолио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *