Технологични пособия за дистанционно обучение

Онлайн курсове и лекции, дистанционно обучение на ученици – всичко това е вече част от модерното ни ежедневие. Тези технологични пособия за дистанционно обучение са задължителен елемент.

Видео предаванията все повече се превръщат в една удобна алтернатива на класическите форми на обучение. Сред предимствата на дистанционното обучение са спестяване на време, материали, гъвкавост на графика, както и способността да се учи от всяко удобно място, в една напълно спокойна обстановка.

За да се реализира обаче такова обучение, са необходими така наречените технологични пособия за дистанционно обучение и, разбира се, стабилна интернет връзка.

Защо лаптопът е по-удобен от настолния компютър?

Най-простата причина лаптопът да е по-удобен за учене от настолния компютър е неговата мобилност. С лаптоп не сте обвързани с точно определено място, било то апартамент или друго жизнено пространство. Можете да се разположите комфортно на дивана по време на лекция, да учите в близкия парк или да поправите грешките в домашните си по време на пътуване в превозно средство.

Основната техническа разлика между лаптопа и стационарния компютър е в по-високата производителност на последния. Проучванията обаче не изискват графична карта от най-ново поколение или процесор с течно охлаждане. Най-съществените параметри, на които е хубаво да отделите повече внимание при покупка на подходящ лаптоп за учене, са:

– Размер на екрана – оптималната стойност е от 13,6 до 15 инча. 

– Автономност – много е удобно, ако лаптопът може да работи без зареждане за повече от 5 часа. RAM – за ползотворна работа е желателно да разполагате поне с 4-6 GB (особено, ако използвате тежки програми като Photoshop).

– Интерфейси и конектори – минималният набор, от който се нуждаете са няколко USB порта, HDMI за свързване на допълнителен екран, аудио изход за слушалки и LAN вход за кабелен интернет.

– Вградена уеб камера – тя е много полезна за видео уроци. Колкото по-голям е броят на мегапикселите, толкова по-ясно и подробно ще бъде изображението.

От SmartShop може да закупите супер атрибут за вашият лаптоп! Охладителна поставка за лаптоп Deepcool Wind Pal Miniот този линк: на уникалната цена от 24,90 лева! КУПИ СЕГА!

Какви слушалки са ви необходими?

Можете да използвате вградения в лаптопа микрофон и настолни високоговорители за дистанционно обучение, но тази комбинация би могла да предизвика неприятно ехо. Най-добре е да си купите слушалки с микрофон. Те са особено подходящи когато в семейството има няколко души, които учат или работят едновременно в една и съща стая.

За учене с лаптоп, таблет или смартфон можете да си купите безжични слушалки. Те се свързват чрез Bluetooth.  Желателно е да могат да работят с едно зареждане поне 4-5 часа.

Технологични пособия за дистанционно обучение
Технологични пособия за дистанционно обучение

Други полезни технологични пособия за дистанционно обучение:

– Графичен таблет – подходящ за обучение на графичен дизайн и ще помогне на детето ви да бъде заето с рисуване;

– Клавиатура на таблета – тя улеснява въвеждането на текст, а вграденият капак на стойката ще ви помогне удобно да поставите таблета на масата или бюрото.

– Стойка за лаптоп – помага на устройството да загрява по-малко.

– Калъф или чанта – калъфът ще предпази лаптопа и таблета, а чантата може да служи не само за носене, но и за съхранение на устройството.

– Усилвател на Wi-Fi сигнала – така ще сте сигурни, че връзката е добра и няма да прекъсва.

Ако търсите подходящи слушалки на изгодна цена може да разгледате тези Стерео слушалки MöMax H-001, Bluetooth 4.0, кабел, HiFi предоставени от SmartShop. Посетете линка: и може да ги поръчате на специална цена от 49,90 лева. КУПИ СЕГА!

(Спонсорирана статия!)

Може да се абонирате за нашия безплатен мейл бюлетин за да получавате още повече качествено съдържание за 3D и всякакви други технологии. Ако статията макар и спонсорирана ви е харесала, може да я споделите с вашите приятели! Както и да пишете по един коментар!

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *