Ключар – кога той е нашето спасение?

Всеки, дори и най-скъпият и висококачествен заключващ механизъм може да се задръсти. Можете да отворите вратата, ако ключалката е заседнала с помощта на денонощен автоключар София.

Причини за неизправности

Преди да разрешите проблема, е необходимо да определите защо механизмът е запушен. Има редица причини, поради които конструкцията може да се провали:

  • Чужди предмети, които случайно са попаднали в ключалката.
  • Мръсотия и отломки.
  • Липса на необходимите грижи.
  • Небрежно боравене с вратата.
  • Изкривяването на рамката на вратата или самото крило на вратата. Непрофесионален монтаж на врати.
  • Счупване на пружинния механизъм.
  • Производствени дефекти.

Първата причина, поради която ключалката може да се задръсти, е запушване. В механизма могат да попаднат парчета боя, дърво или други отломки. Също така заключващите устройства често се задръстват поради липса на смазване. Ако смазаният механизъм не работи, счупената пружина може да е причина за проблема.

Ако вратата е тежка, две панти не могат да я задържат в първоначалното й положение. Това може да задръсти заключващия механизъм. Също така пантите могат да бъдат разположени неравномерно, така че вратите са неравномерни. В този случай те се отварят с трудност и в резултат заключващият механизъм се повреди. Работата на заключващото устройство може да бъде възпрепятствана не само от повреда на вратата, но и от износено гумено уплътнение. За да предотвратите такъв проблем, не трябва да използвате евтини, нискокачествени фитинги.

Предвестници на счупване: странни щракания; плътно затваряне; ключът се завърта нормално в ключалката, но не отваря вратата. Ако забележите такива признаци, незабавно се обадете на специалист – sos locksmith автоключар.

Как да отворите вратата, ако ключалката е заседнала?

Налични начини за отстраняване на счупването със собствените си ръце: За да отворите вратата, ако ключалката е заседнала, можете да опитате да изчистите слота на ключалката от отломки и прах. Смажете устройството и опитайте да го отворите отново. Ако механизмът е задръстен поради факта, че вратата е изкривена, трябва да намерите клин и да го вмъкнете в процепа между рамката на вратата и самото крило на вратата.

Това ще ви позволи да върнете структурата в първоначалното й положение. След подравняването вратата трябва да се отвори. Бравата с кръстовидна форма се отваря лесно без ключ с помощта на дъвка и отвертка. Дъвка се поставя в ключалката. След това трябва да поставите и внимателно да завъртите отвертката. Няколко завъртания ще позволят на дъвката да приеме формата на ключ и ключалката ще се отвори.

Автоключар - кога той е нашето спасение?
Автоключар – кога той е нашето спасение?

Ключът е заседнал и не се движи напълно в ключалката

Това означава, че цилиндърът на ключалката или лостовият механизъм се е счупил. В такава ситуация ще ви трябва специален инструмент и професионална помощ от автоключар, защото ще трябва да демонтирате напълно устройството. Проблеми със заключването могат да възникнат поради ключа, поставен отвътре. Ако не е обърнат, можете да опитате да натиснете ключа с щифт или пирон през слота на ключа.

Заключващият механизъм, който се използва интензивно от дълго време, трябва да бъде смазан. След обработката внимателно поставете и извадете ключа. Можете да го почукате леко, докато постепенно натискате ключа навътре. Правете това бавно, за да избегнете напълно счупване на ключалката.

Ключът не излиза

Ако не можете да извадите ключа от ключалката, не правете резки движения, за да не го счупите. Опитайте да запълните празнината с керосин или специално машинно масло със спринцовка. След 10 минути разклатете ключа, но не са необходими усилия. Ако сте успели да отворите входната врата на апартамента, премахнете ключалката и проверете сърцевината му.

(Спонсорирана статия!)

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *