Тайни места в помещението, на които би могло да има WiFi камера

Едва ли някой все още не е разбрал, че живеем в света на технологиите и непрестанното желание за още и още информация. Разбира се, един от начините да се сдобием с такава е чрез употребата на устройства за видеонаблюдение, например WiFi камера. С тяхна помощ без никакво усилие можем да бъдем част от ежедневието и разговорите на другите, без те дори и да подозират за нашето присъствие.

Днешната статия е посветена на добилата широка популярност напоследък WiFi камера. Вероятно и вие сте чували за нейните многобройни функционалности и екстри. Това устройство без никакви затруднения може да се свърже безжично с мрежата. Това позволява на собственика й в реално време да се включва и да наблюдава всичко онова, което тя заснема. Технологичният напредък, разбира се, е достигнал дори още по-далече – с изненада ще установите, че камери от такъв тип биха могли да са толкова малки, че да се вместят в други предмети. Фокус на днешния текст е именно вградената WiFi камера. Ще се опитаме да ви дадем няколко насоки за това как да я откриете и къде би могла да бъде тя.

Тайни места в помещението, на които би могло да има WiFi камера
Тайни места в помещението, на които би могло да има WiFi камера

Скритата WiFi камера и нейните множество скривалища

Както вече споменахме, същественото при скритите камери е те да бъдат с достатъчно малки размери, за да бъдат наистина незабележими. Освен това е от съществено значение устройството да може да сработва и чрез батерии – тази автономност също осигурява скрито видеонаблюдение. Съществуват безброй начини, чрез които можете да проверите дали в дадено помещение е разположена камера. Съществуват приложения за мобилен телефон, бихте могли да търсите и сигнална лампичка, илюстрираща работещо в момента устройство. Ще се изненадате, обаче, какво голямо въображение могат да проявят хората, когато се налага добре да скрият своята WiFi камера.

Бихте искали да започнете с едни от най-често срещаните места – димните детектори. Почти всяко обществено помещение разполага с такива. Малките размери на камерата предполага именно те да са едни от най-удачните места за вграждане. Лесно можете да установите дали там има устройство – разглобете купола на детектора и претърсете вътрешността му. Други често срещани места биват плюшените играчки, химикалките, флашките, рамки на картини и снимки, пространството между книги по библиотечните рафтове, саксиите с цветя. Сканирайте помещението с устройство, пригодено за целта, за да проверите дали то улавя наличие на скрита камера – следващият ви ход, разбира се, е да установите нейното местонахождение и да я отстраните.

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *