Как да добавим материал в SolidWorks

Както в миналата статия споменахме днес ще опишем, как да добавим материал в SolidWorks, както и как да оцветим нашата кутия от миналия път, може да прочетете повече от тук „Как да направим кутия в SolidWorks„.

След като сме стартирали SolidWorks отваряме part-a за да го довършим.

Маркираме с мишката функцията за материал, която се намра под Annotations. Кликаме с десен бутон и избираме Edit Material.

Стъпка 1
Стъпка 1.

Сега трябва да изберем нашият материал в коя категория ще се намира и там да го добавим. В случая избирам да е в папка Plastic. Кликам с десен бутон и избирам New Material.

Как да добавим материал в SolidWorks. Стъпка 2
Как да добавим материал в SolidWorks. Стъпка 2

Отваря се прозореца който виждате на снимката и попълваме данните за материала. Тези данни съм ги взел от Интернет, за примера са напълно достатъчни. Ако искате стойностите да са точни, може да направите по-подробно проучване.

Стъпка 3
Стъпка 3

Потвърждаваме с Apply и вече сме готови с въвеждането и задаването на материала. Следваща стъпка е да оцветим детайла с желан от нас цвят. За целта кликаме на менюто показано на снимката.

Стъпка 4
Стъпка 4

Избираме Edit Appearance… и след това маркираме всички повърхнини, които искаме да оцветим с избрания от нас цвят. В нашия случай всичките външни страни ги маркираме, както е показано на снимката.

Стъпка 5
Стъпка 5

Потвърждаваме с натискане на зеленото тикче и сме готови. Вече зададохме материал в SolidWorks и оцветихме нашият 3D детайл – Кутия.

Ако всико е наред, вашата Кутия.stl би трябвало да изглежда като на снимката.

Как да добавим материал в SolidWorks
Как да добавим материал в SolidWorks

В днешната и в миналата статия ви описахме, как да направите 3D модел на Кутия в SolidWorks, как да добавите материал и как да оцветите жените от вас страни с подходящия цвят. Ако искате да се усъвършенствате в работата със SolidWorks може да си закупите ръководството на Мат Ломбард – SolidWorks – том 1: Овладяване, то е подходящо както за начинаещи така и за напреднали. Цената му е 33,00 лева. КУПИ СЕГА!

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *