Най-добрите 3d принтери за 2019-та година

С всяка изминала година технологичното семейство на 3D принтерите се попълва с нови, много по-модерни устройства, които могат да се използват не само на професионално, но и на любителско ниво. Защото вече не говорим за някогашните тежки машини, струващи много пари, а за иновативни модели, които все по-бързо навлизат в нашия бит, тъй като се управляват лесно и всеки би могъл да борави с тях. Сферите на употреба на модерните  3D принтери са безгранични те са страхотни помощници, обслужващи нуждите както на големите и престижни корпорации, така и на различни дизайнери, научни работници, инженери, училища други. Нека направим кратък обзор на най-добрите модели 3D принтери за 2019 година, за да ви подпомогнем в избора на най-подходяща машина, в съответствие с вашите конкретни нужди.

Но първо трябва да направим уговорката, че следва да сте напълно наясно, точно за какво ще използвате устройството. Съществуват съществени разлики в препоръчваните характеристики, в зависимост от това дали избирате 3D принтер за битова употреба или за някоя индустрия. И все пак има някои универсални препоръки, които да следвате – например, каква е точността и скоростта на печат, какви видове материали се използват или специфични особености в механиката на модела. И така, нека видим фаворитите в класацията за последната година.

Най-добрите 3d принтери за 2019-та година
Най-добрите 3d принтери за 2019-та година

ZMorph VX

ZMorph VX е полска машина, която вече притежава солидна репутация и е един от най-търсените на пазара модели. Отличителната черта на този принтер е, че предлага изобилие от методи за производство. Също така, благодарение на своя модулен дизайн на подвижни глави, ZMorph работи с десетки различни материали за изработка, а това е повече от достатъчно, за да задоволи дори и най-взискателните професионални дизайнери, инженери или преподаватели. Моделът от следващо поколение , може да се похвали с ултра модерни решения по отношение на печата и надеждността.

VM на ZMorph е истински звяр по много причини – не само, че е здрав като скала със своята подсилена система за движение и специални функции за предотвратяване на грешки, но обработва 3D печат с двойна екструзия, а също така предлага бързо и мощно лазерно рязане и гравиране. Цената му е около 2500 евро за стандартно оборудване до 4000 евро, ако искате да го закупите с всички функции и екстри.

 Екстри:

– автоматична калибрираща система.

– двойни екструдери, снабдени с мултифункционални глави.

– затопляща се платформа за изграждане.

Най-добрите 3d принтери за 2019-та година
Най-добрите 3d принтери за 2019-та година

BuilderExtreme 1500 PRO

Builder Extreme 1500 PRO е с уникален размер за широкоформатен 3D принтер, което го изстрелва до челните места в класациите за универсална машина за всяка офис среда.

Вградените колела за транспорт на тази чудесна холандска разработка улесняват преместването на принтера в друг отдел или дори до по-трудно достъпни зони в офиса. Работата на Extreme 1500 PRO е безпроблемна поради функциите му на 7-инчов сензорен дисплей, възможността за разпознаване на нишки и UPS система, която стартира заданието за печат от точното място, ако е имало нарушения в захранването. Идеален за печатане на обекти с големи размери, Builder Extreme 1500 PRO е отличен избор за разнообразни сфери на производство и в частност в автомобилостроенето. Цената му е около 18 500 евро.

Екстри:

– Способност за нагряване на принтиращата платформа до 60° С.

– Двойни екструдери и Wi-Fi.

– Камера, която дава възможност да се наблюдава работния процес.

LC Magna

LC Magna е английска машина, създадена от Photocentric, която притежава 23,8-инчов LCD екран с 4K. Гарантира висока точност и гъвкавост, което го прави изключително подходящ за прецизно моделиране, например на стоматологични модели, инженерни прототипи и навсякъде, където се изисква огромна прецизност. Принтерът предлага обем на сглобяване 510 х 280 х 350 мм, като е в състояние да отпечата 42 плоски арки за 1 час и 4 минути и до 80 вертикални арки за 4,5 часа. Liquid Crystal Magna се предлага с доживотен лиценз на софтуера Photocentric Studio за 2 компютъра. Той е най-големият 3D принтер на базата на LCD екраните. Почиства се много бързо. Цената му е около 12 700 евро.

Екстри:

– Огромен размер.

– Впечатляваща бързина.

– Автоматично калибрираща се платформа.

– С лицензиран софтуер от производителя.

3DGence ONE

3DGence ONE е уникален 3D принтер, произведен от едноименната полска компания, който ви гарантира пълна свобода при реализиране на всякакви проекти и идеи. Използва технологията FDM и работи с повечето термопластични нишки, предлагани на пазара. Принтерът има няколко патентовани решения: система за бърза смяна на нагревателния накрайник PUSH, автоматично калибриране и автоматично компенсиране. Страхотният 3DGence ONE дизайн гарантира перфектна стабилност и най-високо качество на печата. Този принтер е идеален за създаване на прототипи с разнообразни форми.

Тъй като е оборудван с патентован нагревателен накрайник, това ни дава възможност бързо да подмените накрайника, за да коригирате печатащата нишка, или дюзата. Цената му е съвсем достъпна – около 1700 евро.

– Патентована система PUSH за бърза смяна на материала.

– Автоматично калибриране и компенсиране.

– Бърза смяна на екструдерите.

Liquid Crystal Precision 1.5

Liquid Chrystal Precision 1.5 идва от компанията Photocentric, разработила гама от 3D принтери със смола, с по-голям или по-малък LCD екран, за втвърдяване на течния материал слой по слой. Liquid Crystal Precision 1.5 и подобрена версия на LC Precision – най-достъпната в гамата. Идва със сензорен екран и изключително надеждна платформа за печат.

С малкия си размер от 380 x 350 x 580 мм и със 7-инчовия си пълноцветен сензорен екран, 3D принтерът ще се впише перфектно във всяка една офис среда. Той е проектиран със сравнително малък обем на печат – от 121 х 68 х 160 мм, в сравнение с този на течната кристална магна. Неговата точност от 47 микрона и дебелина на слоя от 25 микрона позволява създаване на впечатляващо реалистични детайли. Той е снабден със софтуера Photocentric Studio, който се грижи за всичко  – от подготовката на файла, до нарязването му на отделни слоеве. Затова не е случайно, че е толкова предпочитан при различните видове производства, най-вече в стоматологичния и бижутерския сектор.

Цената му е около 2400 евро.

– 3D принтер, проектиран с повишена точност при печат.

– Съвместим с широка гама смоли.

– Идеален за отпечатване на малки фигурки със сложни детайли.

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *