Най-популярните технологични джаджи за автомобили, които улесняват живота ви

Те отдавна вече не са лукс, а абсолютна необходимост. Нека да разгледаме някои от най-използваните технологични джаджи за автомобили, без които съвременният начин на живот би бил немислим.

Навигатори

Да хвърлим първо поглед към „класиката на автомобилните джаджи“ – навигаторите. Пазарът на автомобилни навигации се актуализира ежегодно и нови модели се пускат всеки нов сезон –  както на известни марки, така и на току-що стартирали дейност производители. Тайната на голямата им популярност се крие в удобството на употреба.

HUD проектори

Става дума за приспособления, които проектират показанията на устройства или екран на смартфон директно върху предното стъкло. 

Подобни системи се появяват за първи път във военната авиационна индустрия. Благодарение на тях различни индикатори се проектират директно върху стъклото на каската на пилота-изтребител.  През 2014 г. се появяват няколко варианта на подобни проектори, произведени от различни компании, включително и от Garmin, която е популярна с разработките си на най-добрите в света навигатори  за автомобили.

В зависимост от конкретния модел, HUD проекторът се свързва или с бордовата система на автомобила и черпи показания от стандартни устройства, или чрез запалката, където ползва показания от сензорите, включени в комплекта на устройството. Ако колата ви е все още в гаранция, по-разумно е да заложите на втория вариант, тъй като едно от условията за поддържане на гаранцията е целостта на електрическата мрежа на автомобила.

Най-популярните технологични джаджи за автомобили, които улесняват живота ви
Най-популярните технологични джаджи за автомобили, които улесняват живота ви

FM предаватели

FM предавателят е устройство, което се свързва към гнездото на запалката и ви дава възможност да излъчвате аудио файлове от флашки и карти с памет към главното устройство по радиото. Тези автомобилни технологични джаджи са подходящи при работа с 2-DIN главни устройства.

По-евтините модели FM предаватели са с малък, черно-бял LCD дисплей. Те успешно изпълняват пряката си функция, но не можете да разчитате на допълнителни опции. Тези FM предаватели могат да възпроизвеждат, пренавиват и променят честотата на носещата вълна. Разстоянието за приемане е универсално за всички модели от този клас, около 5 – 7 метра.

Моделите с дистанционно управление и памет са малко по-скъпички, като моделите от най-високия ценови клас съчетават функционалността на предавател и флаш устройство и могат да четат записи от вградената памет. Новите магнетофони обаче отдавна са се „научили“ да четат флашки, така че занапред се очаква FM предавателите да станат излишни.

Wi-fi в колите

Тези автомобилни технологични джаджи се отличават от обикновените рутери със своите малки размери и работа от запалка. Обикновено се предлагат в комплект с антенен адаптер и антена за усилване на сигнала. Инсталирането на целия този комплект е изключително лесно.

Различните модели се различават помежду си по площ на покритие (около 10 метра, което е напълно достатъчно), брой на поддържаните потребители (най-често до 5 души) и, разбира се, по цената. 

Добре е обаче да внимавате с дължината на кабела и начина на закрепване на рутера, защото така ще може да го позиционирате на най-комфортно място за водача: например в жабката, на стойка на таблото или предното стъкло. 

Предложение

Предлагаме ви да разгледате тази Мултимедийна система за автомобил PIONEER MVH-AV290BT + 4GB USB подарък на цена 499,99 лева. Съвместима е с Apple, работи с iPhone и iPod, Bluetooth , Екран: 6.2″ WVGA Clear Type Touch Screen, възпроизвежда чрез Bluetooth audio, а чрез USB може да възпроизведе MP3, WMA, WAV и AAC за аудио файлове и DivX, MPEG-1, 2, 4 видео файлове, поддържа също така и BMP, както и JPEG за изображения, има и многоезичен дисплей. Върви в комплект с доста включени аксесоари в комплекта. Повече информация може да намерите тук:

Абонирайте се за нашия безплатен мейл бюлетин за да сте едни от първите научили новите тенденции в света на технологиите! Споделете с вашите приятели и харесайте нашата Фейсбук страница:

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *