Аксесоари и калъфи за телефони от 3D принтер

С помощта на 3D принтер могат да бъдат отпечатани всевъзможни неща, включително и аксесоари и калъфи за телефони. По този начин можете да декорирате по уникален начин собствения си телефон или да направите оригинален подарък на приятел. А в случай, че ви допадне да се занимавате с това, ето ви една страхотна идея за нов успешен бизнес!

Разработването на дизайни за 3D принтиране е чудесен начин да проявите креативност и да демонстрирате творческите си заложби – например, да разкриете на света таланта си на графичен дизайнер. Разбира се, съществуват и доста готови модели, които можете просто да отпечатате с леки корекции. Всичко е въпрос на личен избор и проява на въображение.

Как да си направите аксесоари и калъфи за телефони на 3D принтер сами?

Възможно е да направите това у дома, ако разполагате с 3D принтер и притежавате умения за 3D моделиране. Ето и как може да се случи всичко – нека сега да разгледаме по-подробно различните етапи.

3D печатането на калъф за телефон включва няколко стъпки:

Стъпка 1: Определяне на размер

Определяне на общите размери на телефона, като не трябва да забравяте, че ако сте избрали еластичен материал за печат, тогава размерът трябва съвсем точно да съответства на телефона. Ако става дума за нееластичен материал, тогава следва да оставите малко „резерв“.

Стъпка 2: Изграждане на 3D модел

Това е най-трудният етап, при който се създава модел на корпуса според конкретни параметри – дебелина, позиция на функционалните отвори, например, за камера, букса за слушалки и т.н.

Стъпка 3: Добавяне на дизайнерски елементи

Към готовия модел могат да бъдат добавени разнообразни шарки, различни изрези и други декоративни елементи. Ако възможностите на 3D принтера позволяват, можете дори да отпечатвате някои движещи се елементи, примерно, зъбни колела.

Стъпка 4: Преобразуване на модела във формат STL и изпращането му за печат

За целите на теста може първоначално да отпечатате прототип на модела без дизайн, за да сте сигурни, че перфектно пасва на телефона. Този подход ви позволява и да се направят известни промени в 3D модела, в случай, че това е необходимо.

Аксесоари и калъфи за телефони от 3D принтер
Аксесоари и калъфи за телефони от 3D принтер

Отпечатване на аксесоари за телефони с 3D принтер

Ерата на цифровите технологии ни дава възможността да използваме най-различни джаджи и аксесоари за тях. Затова и много често хората се питат: „Как да направя калъфа на всяко едно устройство да изглежда възможно най-оригинално?“ Много лесно – просто поставете защитно покритие върху него. На съществуващите вече на пазара вариации определено им липсва оригиналност, като вероятността вашите приятели и познати да имат абсолютно същите модели калъфи е огромна. Но, в случай, че сами се заемете с дизайна, тогава, с помощта на 3D принтер, бихте могли да сътворите истински чудеса! Можете дори да си отпечатате различни модели и да ги смените, според вашето настроение или стил на облеклото. Определено ще изглеждате много елегантно и ще привлечете вниманието на околните.

Може да си закупите Стилен и луксозен твърд калъф за iPhone 7 Plus, luxury brush ефект, Черен от SmartDevices на намалена цена от 14,00 лева. Ако го направите от този линк: https://bit.ly/37x5QDl ние ще вземем малка комисионна, а вие ще получите калъфа на добра цена и ще ни помогнете да продължаваме да се развиваме. КУПИ СЕГА!

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *