Прахосмукачки на батерия – по-добрият избор през 2021

Така наречените прахосмукачки на батерия представляват модерни, практични и забележително функционални устройства, с които почистването не само не дотежава, но и може дори да се превърне в приятно забавление.

Въпреки това една част от хората все още предпочитат да ползват класическите модели прахосмукачки, вярвайки, че са по-ефективни и като цяло по-надеждни. Но наистина ли е така?

За да отговорим на този въпрос ще разгледаме основните характеристики на безжичните прахосмукачки.

С какво модерните прахосмукачки на батерия печелят потребителско доверие?

Да, те все още не са така популярни като кабелните, но тенденцията е това бързо да се промени. Истината е, че на този етап не всеки е наясно с принципите на устройството и неговите възможности.

Безжичните прахосмукачки са ефективни и лесни за употреба

Ако трябва да коментираме мощността на засмукване, тези устройства не се различават кой знае колко от кабелните си „събратя“, но за сметка на това са далеч по-маневрени. С тях можете да почиствате абсолютно навсякъде, дори и наблизо да няма електрически контакт – нещо, което не може да се каже за конвенционалните модели.

Почиствайте автомобила си бързо и с лекота

Безжичната прахосмукачка може да се използва без проблем за почистване интериора на автомобила.

Ако заложите на модел 2 в 1 ще може да използвате функцията мокро почистване без необходимост от свързване към електрическа мрежа. Това означава, че почистването може да се осъществява както вътре, така и извън апартамента – например в гаража. 

Модерните прахосмукачки на батерия не заемат почти никакво място

Вертикалният дизайн и специфичните характеристики на безжичните прахосмукачки им дават едно огромно предимство пред останалите – тяхното съхранение е много по- лесно. Те заемат много по-малко място, не повече от един обикновен моп за почистване.

Ако трябва да подредим предимствата на тези модели, списъкът би изглеждал така:

  • Мобилност
  • Повишена маневреност
  • Лесно съхранение – заемат много малко пространство
  • Икономия на ток
  • Практичност
  • Лекота на употреба поради по-ниското тегло
  • Достъпна цена
Прахосмукачки на батерия - по-добрият избор през 2021
Прахосмукачки на батерия – по-добрият избор през 2021

Къде е по-удобно да се използват прахосмукачки на батерия, отколкото стандартни кабелни модели?

Като се има предвид факта, че вертикалната прахосмукачка не се отличава значително по мощност тя е чудесен избор за почистването на всеки дом. Може да се използва всеки ден като средство за предотвратяване на замърсявания и прах. Това е особено удобно за тези хора, които са собственици на по-компактни жилища.

За едностайни апартаменти или студийни апартаменти изправената прахосмукачка лесно ще се превърне в основното почистващо устройство, на което винаги можете да разчитате. Ако подът е покрит с ламинат или килим, вертикалната прахосмукачка на батерия ще ви свърши отлична работа.  Разбира се, към приложенията на безжичната прахосмукачка следва да добавим още и почистване на други външни повърхности, включително и автомобила.

Как да изберем безжична прахосмукачка през 2021 година?

За да изберете безжична прахосмукачка, която да се справи необходимите задачи, трябва да проучите следните параметри и характеристики:

  • Мощност на засмукване – по-силният двигател завърта работните елементи по-ефективно и прахът се засмуква по-добре. 
  • Капацитет на контейнера за прах- безжичните модели прахосмукачки се използват по-често като електрическа метла, например за случайно почистване на малки обеми. В този случай е достатъчен прахоуловител с обем 0,3-0,5 литра. 
  • Тип батерия  – литиево-йонните батерии имат добър капацитет – зареждат се бързо, а  се разреждат бавно. Те се считат за най-добрите.

(Спонсорирана статия!)

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *