Смарт TV box – какво може да прави и защо имаме нужда от него?

Смарт TV box всъщност представлява мини компютър, който се свързва с вашия телевизор, подобно на всеки познат DVD плейър.

Тази малка приставка е в състояние да увеличи многократно функционалността на мултимедийно устройство, предоставяйки ви възможност за пълен достъп до Интернет.

Вероятно вече сте чували за Smart TV – „интелигентните“ телевизори. Свързвайки смарт TV box към вашия обикновен приемник, той вече придобива функциите на смарт TV (вижте повече за smart TV box-овете).

Повечето модерни приемници на Smart TV box са базирани на Android 4.0, както и на по-нови версии. В момента операционната система Android е най-популярната платформа за конзолите и това е чудесно, защото сега има доста приложения в тази област.

Смарт TV box – какво може да прави и защо имаме нужда от него?
Смарт TV box – какво може да прави и защо имаме нужда от него?

Смарт TV box – два основни вида

Първият вид най-често изглежда като обикновен донгъл (компактно периферно устройство), който не надвишава размера на познатото USB флаш устройство. Този тип телевизионна приставка е свързана към телевизора чрез USB конектор или адаптер. Обикновено в такива модели телевизионни приемници е предвиден слот за микрофон, слот за карти с памет, както и USB конектор.

Вторият тип смарт TV box визуално изглежда като кутия, поради което е получил и името си. Този тип  телевизионни смарт боксове могат да бъдат оборудвани с два или повече USB порта и Ethernet конектор, което дава възможност за свързване на конвенционален мрежов кабел, като има и AV вход, вход за микрофон и слот за microSD карти с памет. Поради огромната функционалност на устройството, цената му не е малка.

Защо се нуждаем от Smart TV box?

Основната му функция е да преобразува телевизора на обикновения потребител в така наречения компютър, с който той може да сърфира в интернет, да гледа любимите си телевизионни предавания, филми, снимки, да слуша музика и не на последно място – да играе игри. Всички услуги и функции в такива телевизионни конзоли са ограничени да използват само софтуера на платформата Android.

Можете дори да свържете такава приемник към обикновен монитор и мониторът ви ще се превърне в личен компютър за секунда. Освен това, съвременните модели телевизионни конзоли вече имат голямо количество оперативна памет и 4-ядрен процесор.

Затова, Smart TV box все още ще бъде от голяма полза за тези от вас, които са активни в интернет – общуват много в социалните мрежи, често си проверяват пощата или разглеждат интересни неща в мрежата. Приставката ще помогне така да се кажа да се намали „трафика“ към домашния компютър, особено, ако е единствен и всеки от семейството иска да го ползва. С закупуването на Smart TV box всеки телевизор се превръща в компютър и то за доста по-малко пари, отколкото, ако трябва да купувате нова машина.

Ако желаете да получавате още повече качествено съдържание и полезна информация в сферата на технологиите може да се абонирате за нашия безплатен мейл бюлетин. Формата за записване може да намерите в дясно на сайта ни.

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *