Балканската конференция за 3D принтиране AdditiveDays ви очаква

Едно кратко въведение за събитието

От 20 до 23 Февруари 2020г. в София Тех Парк всички родни фенове на иновативните технологии ще могат да присъстват на официално събитие, представящо последните новости около 3D принтирането на къщи. Става дума за балканската конференция за 3D принтиране AdditiveDays, чието второ издание ще даде възможност за представянето на продукта за триизмерен печат на сгради, разработен от международната компания WASP. Домакин е българската фирма Би Ту Ен – вносител на иновативните триизмерни технологии, чийто основател и собственик е Боян Пехливанов.

Трябва да се отбележи, че за първи път на родна земя ще бъде проведена подобна по рода си конференция. Тя е фокусирана напълно върху новите технологии, свързани с 3D принтирането.

На събитието ще бъдат показани разнородните приложения на технологията, за да й бъде отдадено необходимото уважение, което неминуемо заслужава, предвид ролята й в толкова много индустрии и браншове, включително модата и медицината.

3D принтирането заема все по-стабилни позиции в съвременния свят, предлагайки безотказни и точни методи за създаване на различни предмети или други обекти. То работи на принципа на наслагване на последователни слоеве и по този начин гарантира абсолютно точното пресъздаване на всякакви важни за бита предмети – превозни средства, инструменти, дрехи, играчки, превозни средства, архитектурни проекти и всичко останало, от което съвременното ни общество се нуждае.

Едно от най-големите предимства на 3D принтирането е, че може да се осъществява навсякъде. Включително и в малки населени места, където не са локализирани филиали на големи индустрии и няма изградена пълноценна транспортна инфраструктура.

Балканската конференция за 3D принтиране AdditiveDays ви очаква
Снимка: Архив на Ройтерс
Балканската конференция за 3D принтиране AdditiveDays ви очаква

В този смисъл, целта на AdditiveDays е насочена към популяризиране на възможностите за триизмерното принтиране. Също така и насочването на вниманието на родните бизнесмени към него.

Всеки, който е заинтересован, може да присъства на конференцията безплатно, като за целта е необходимо единствено да си направи регистрация.

Специално внимание ще бъде оказано на устойчивостта на 3D печата, който е отлично средство за създаване на разнообразни обекти, особено, в случаите, когато е безсмислено да се произвеждат големи количества. По този начин фирмите производители ще могат да оптимизират в голяма степен производството си и да го направят по-рентабилно. Същевременно технологията е с високо ниво на екологичност. Ако се отчете и предвижданото развитие, касаещо мерките за разширяване възможностите за рециклиране на 3D принтираните продукти, тогава това ниво ще се стане дори още по-високо.

Къде, кога, как и колко струва?

Място: София Тех Парк

Кога: От 20 до 23 Февруари 2020г.

Цена на билета: Безплатно, чрез регистрация -> eventbrite.com

Повече информация на: additivedays.com

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *