Стажове 2020

Работодатели и студенти се срещат на изложението  „Стажове“ в няколко града.

За девета година подред центърът „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на ТУ-София организира своето изложение „Стажове“ 2020. Което цели да подпомогне осъществяването на ползотворни контакти между студентите и техните бъдещи работодатели.

Събитието е насрочено за 7 Април 2020 г., като това е датата, на която можете да посетите изложението в 1-ви, 2-ри и 12-ти учебни корпуси на Техническия университет-София.

На следващия ден –  на 8 Април 2020 г. събитието ще продължи, като освен в ТУ-София, тези, които желаят да присъстват, биха могли да го направят и във филиала на университета в Пловдив, а също и във  Факултет и Колеж-Сливен.

Идеята на тези ежегодни изложения е да помогнат лесния контакт между обучаващите се в университета студенти и компаниите, които имат нужда да обновят и допълнят своите екипи с млади, надеждни и ентусиазирани кадри.

Стажове 2020
Стажове 2020

Защо е полезно?

Срещата лице в лице е особено важна, защото студентите на място могат да получат най-изчерпателна информация за това, какво кариерно развитие биха могли очакват, кандидатствайки за работа при съответните работодатели, а също така и да се информират от първо лице за изискванията и заплащането за съответните длъжности.

От друга страна, самите фирми биха могли да получат ясна представа на какви кадри могат да разчитат при евентуално разширяване на дейността си. Да се информират за степента на компетентност и професионалната подготовка, с която учащите се ще излязат на пазара на труда.

За фирмите.

До момента участие в изложението „Стажове 2020“ са заявили много фирми. До самото му начало се очаква и техният брой да нарасне още повече.

Това, че самото събитие е организирано така, че да обхване не само студенти и фирми от София, е един огромен плюс и за двете страни. По този начин ще могат да се обхванат много повече кандидати. Това е от значение както за работа, така и фирми, които търсят да назначат в своите редици добре подготвени кадри.

Подобни събития са един от най-ефективните начини страната ни да се справи с безработицата и едновременно с това да се отговори на търсенията на бизнеса. Не е тайна, че напоследък страда сериозно от липсата на качествена работна ръка.

За икономиката.

Българската икономика има нужда точно от това – ранна и ефективна връзка между бъдещи служители и работодатели. Благодарение на която ще бъдат преборени редица трудности, свързани с намирането на квалифициран персонал за нуждите на бизнеса и осигуряването на работни места за всички млади хора, на които тепърва предстои да се реализират на работния пазар. Припомняме, че официалното откриване на изложението е на 17-ти Април /Вторник/ от 10:00 ч. във фоайето на Учебен блок 12 на Университета.

Заявка за участие от страна на работодателите или осъществяване на контакт при възникнали допълнителни въпроси, можете да направите на e-mail: career@tu-sofia.bg или на телефони: 02/ 965 34 40 и 02/ 965 22 03. Повече информация за фирмите, които са заявили участие може да видите тук: https://career.tu-sofia.bg

Ако харесвате подобни статии за събития може да се абонирате за нашия мейл бюлетин напълно безплатно! Ще получавате повече качествена и полезна информация, която е събирана в продължение на 14 дни. Формата за абониране се намира горе в дясно на нашия сайт.

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *