Ламборджини ще пороизвежда медицински щитове с 3Д принтер, за да ги дарява на болницата в Болоня

Световно известният италиански бранд Ламборджини се включва с борбата срещу коронавируса. За това съобщава technews.bg.

Изданието разкрива, че специализираната в производство на спортни автомобили марка започва преобразувания в завода си. Ситуиран в Сант Агата Болонезе, за да стартира производство на защитни екрани от плексиглас и хирургически маски посредством 3д принтер.


На ден ще се правят по хиляда маски, които ще отидат за нуждите на болница Сант Орсола-Малпиги в Болоня, за борба срещу коронавирусната инфекция. Предвидено е да се произвеждат дневно и 200 броя медицински щитове. Това ще бъде направено с помощта на 3Д принтер, предназначени за създаване на специални въглеродни влакна.


В похвалната инициатива е ангажиран персоналът на Ламборджини, който по принцип е специализиран в създаване на дизайна на автомобилите Lamborghini и тяхното специфично оборудване.

Ламборджини ще пороизвежда медицински щитове с 3Д принтер, за да ги дарява на болницата в Болоня
Ламборджини ще пороизвежда медицински щитове с 3Д принтер, за да ги дарява на болницата в Болоня


Решението на италианския бранд е приветствано от властите на регион Емилия-Романя. Инициативата ще бъде проведена съвместно с Катедрата по медицински и хирургически науки на университета в Болоня. Медиците ще контролират качеството на защитните средства, преди те да бъдат разпределени по предназначение.


По повод инициативата, председателят и главен изпълнителен директор на Automobili Lamborghini – Стефано Доменикали, заяви, че от компанията не могат да останат безучастни към спешната ситуация и държат да дадат своя личен принос в борбата срещу пандемията. Сътрудничеството между Ламборджини и болницата Сант Орсола-Малпиги е дългогодишно. Тъй като точно това лечебно заведение провежда здравни програми и консултации за работниците на компанията. Както и подпомага изследователските проекти, които брандът развива. Това е и причината сега, в условията на криза, те да бъдат подпомогнати с дарения на защитни продукти, направени чрез 3д принтер.


Той допълни още, че от Ламборджини са взели твърдо решение и искат да направят максималното за спечелването на битката със смъртоносната зараза.Както и че за да стане това реалност, всички трябва да обедят своите сили и да се подкрепят.


Припомняме също, че в подкрепа на всички, пострадали от КОВИД 19, както и за окуражаване на цялото италианско общество. Компанията е организирала осветяване с цветовете на италианското знаме на историческите сгради на централата в Сант Агата Болонезе.

За още интересни и полезни статии в сферата на технологиите може да се абонирате безплатно за нашия мейл бюлетин!

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *