3D отпечатана портативна вятърна турбина за туризъм

Ако сте навън в гората или просто на място без електрическа мрежата, но все пак трябва да заредите телефона си, най-очевидният начин да направите това е да използвате слънчев панел. Леки, плоски и без движещи се части, те са лесни за съхранение и пренасяне на поход. Но те очевидно не работят на тъмно, така че какво да прави туристът, ако иска да зарежда устройствата си през нощта? Ако случайно сте на ветровито място, има решението за вас: преносима вятърна турбина, която се сгъва до размера на 2 литра бутилка от безалкохолно.

Специалист в областта проектира турбината да бъде достатъчно лека и компактна, за да се носи със себе си при многодневни къмпинги. Почти всички части са 3D отпечатани в PLA и въпреки че ABS или PETG биха били по-здрави, сегашният дизайн изглежда издържа добре при умерен бриз. Ядрото на генератора е направено от стъпков двигател с мостов токоизправител и кондензатор за създаване на DC изход. Техниците отчитат максималната изходна мощност на около 12 W, което би трябвало да е повече от достатъчно за зареждане на няколко мощни захранващи банки за една нощ.

Всички части са налични като STL файлове на страницата на проекта на Лицето създало проекта, така че ако търсите малко вятърна енергия, за да заредите вашите джаджи при следващото си къмпинг пътуване, можете и сами да изградите такъв. Въпреки че вече сме виждали големи 3D отпечатани вятърни турбини и преносими такива за туристи, умният сгъваем дизайн на Адриан е чиста стъпка към превръщането на вятърната енергия почти толкова лесна за използване като слънчевата енергия.

(Спонсорирана статия!)

Ако статията Ви е харесала, може да я споделите с приятели.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
Linkedin
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *